Chia özellikleri



Chia neredeyse yok olmuş bir üründür, ancak bilim son zamanlarda mükemmel erdemleri ve yüksek besinsel Seo hizmeti   avantajlarını keşfetti.
Chia nedir
Chia (İspanyol salvia L), otsu tipte bir bitkidir ve lamiaceae familyasından bir bitkidir ve aynı adıyla tahıl elde edilir.

2006 yılında bu mütevazi bitkinin Omega-3'ün tüm faydaları ile en yüksek alfa-linolenik yağ asidi ailesine sahip olan bitki olduğunu keşfettikten sonra son yıllarda büyük ilgi görmüştür. Chia her yıl büyüyor ve Meksika'nın güneybatısındaki ve Orta Amerika'nın kuzeybatısındaki Kolomb öncesi uygarlıkların beslenmesinde çok önemliydi.



Chia tohumlarının besin özellikleri
Yağ ve yağ asitleri: Chia'nın ana özelliklerinden biri, faydaları Omega-3'e benzer olan ve hastalıkların önlenmesinde elzem olan en yüksek oranda (% 62-64) alfa-linolenik yağlı asit içermesidir. Bu yağın diğer birçok erdemleri arasında kardiyovasküler ve bazı kanser türlerinde.
Proteinler: Chia tohumu yaklaşık% 20 protein içerir ve bunlar glutensizdir, bu nedenle çölyak hastalığı olan kişiler için faydalıdır.
Antioksidanlar: Bu tohumlar, anti-kanserojen, antimutagenik, anti-enflamatuar ve antiviral özelliklere sahip olan büyük miktarda flavonoid antioksidanlara sahiptir.
Diyet lifleri: Chia tohumu% 38'lik  Kurumsal Seo lifli lifler olma avantajına sahiptir, bunların% 5'i çözünebilir liftir ve bu faydaları vardır: Kabızlık ile savaşır, kolesterol ve kanserojen maddelerin emilimini düzenler ve bakteriyel florayı artırır. .
Vitaminler ve mineraller: Chia tohumları A vitaminleri ve B kompleksinin (niasin, folik asit ve tiamin) vitaminleri bakımından zengindir. Ayrıca fosfor, kalsiyum, demir, çinko, magnezyum, bakır ve potasyum gibi minerallere de sahiptir. Hipertansiyonlu kişiler için, chia tohumunun sodyumda çok düşük olma özelliğine sahip olması nedeniyle faydalıdır.
Chia'yı nasıl alabilirsin?
Chia tohumu kolayca sindirilir ve emilir ve aşağıdaki şekillerde alınabilir:

Tam tohumlar, yiyeceklerin orijinal lezzetini değiştirmedikleri için günlük olarak yemeklerle karıştırılabilir.
Undaki zeminin faydalarından en iyi şekilde faydalanılması gerekir, ancak bu durumda evde yapmak daha iyi olur, çünkü topraktan kısa bir süre sonra tüketilmezse özellikleri kaybeder. Bunun için bir elektrikli işlemciden bir harca ya da bir kahve değirmenine kadar kullanılabilir.
Sıvılar içinde chia tohumu daha doygun olmanın yararı ile şişer. Diyetlerde su, meyve suları, soğuk infüzyon vb. İle alınabilir. ama 15 dakika önce hazırlanmalı, böylece büyütülecek zaman kazandırır.
Chia tohumlarının özelliklerinin faydaları
Enerji özellikleri: Yüksek protein içeriği, vitaminlerin ve kitosların minerallerinin birleşimi, enerjilerini geliştirebilen ve güçlerini ve dayanıklılıklarını arttırabilen atletlere bile yarar sağlar.
özellikleri, kan şekerini düzenleyen: sindirim Chia geciktirme fonksiyonu tip 2 diyabet riskini azaltmak ve kan şekeri ve insulin oranlarındaki değişimleri önlemek, şeker dönüştürmek için karbonhidrat ayrışmasını enzimleri.
Zayıflama özellikleri: Özellikle sıvı olarak alınan tohumların doyurucu etkisi, kilo vermek için diyet yapan kişiler için faydalı olan saatlerdir.
Bağırsak düzenleyici özellikleri: lif oranı yüksek, özel olarak çözünür lif Chia daha fazla tohumu jel kapsayacak hidratlanmış kolon korumak ve, özellikle, kabızlık insanlara yarar bağırsak geçişini kolaylaştırmak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alt Özofagus Sfinkteri Nedir?

Endolenf Nedir?

Farklı Oküler Hareket Türleri nelerdir?