Chia özellikleri
Chia neredeyse yok olmuş bir
üründür, ancak bilim son zamanlarda mükemmel erdemleri ve yüksek besinsel Seo hizmeti avantajlarını keşfetti.
Chia nedir
Chia (İspanyol salvia L),
otsu tipte bir bitkidir ve lamiaceae familyasından bir bitkidir ve aynı adıyla
tahıl elde edilir.
2006 yılında bu mütevazi
bitkinin Omega-3'ün tüm faydaları ile en yüksek alfa-linolenik yağ asidi
ailesine sahip olan bitki olduğunu keşfettikten sonra son yıllarda büyük ilgi
görmüştür. Chia her yıl büyüyor ve Meksika'nın güneybatısındaki ve Orta
Amerika'nın kuzeybatısındaki Kolomb öncesi uygarlıkların beslenmesinde çok
önemliydi.
Chia tohumlarının besin
özellikleri
Yağ ve yağ asitleri: Chia'nın
ana özelliklerinden biri, faydaları Omega-3'e benzer olan ve hastalıkların
önlenmesinde elzem olan en yüksek oranda (% 62-64) alfa-linolenik yağlı asit
içermesidir. Bu yağın diğer birçok erdemleri arasında kardiyovasküler ve bazı
kanser türlerinde.
Proteinler: Chia tohumu
yaklaşık% 20 protein içerir ve bunlar glutensizdir, bu nedenle çölyak hastalığı
olan kişiler için faydalıdır.
Antioksidanlar: Bu tohumlar,
anti-kanserojen, antimutagenik, anti-enflamatuar ve antiviral özelliklere sahip
olan büyük miktarda flavonoid antioksidanlara sahiptir.
Diyet lifleri: Chia tohumu%
38'lik Kurumsal
Seo lifli lifler olma avantajına sahiptir,
bunların% 5'i çözünebilir liftir ve bu faydaları vardır: Kabızlık ile savaşır,
kolesterol ve kanserojen maddelerin emilimini düzenler ve bakteriyel florayı
artırır. .
Vitaminler ve mineraller:
Chia tohumları A vitaminleri ve B kompleksinin (niasin, folik asit ve tiamin)
vitaminleri bakımından zengindir. Ayrıca fosfor, kalsiyum, demir, çinko, magnezyum,
bakır ve potasyum gibi minerallere de sahiptir. Hipertansiyonlu kişiler için,
chia tohumunun sodyumda çok düşük olma özelliğine sahip olması nedeniyle
faydalıdır.
Chia'yı nasıl alabilirsin?
Chia tohumu kolayca
sindirilir ve emilir ve aşağıdaki şekillerde alınabilir:
Tam
tohumlar, yiyeceklerin orijinal lezzetini değiştirmedikleri için günlük olarak
yemeklerle karıştırılabilir.
Undaki zeminin faydalarından
en iyi şekilde faydalanılması gerekir, ancak bu durumda evde yapmak daha iyi
olur, çünkü topraktan kısa bir süre sonra tüketilmezse özellikleri kaybeder.
Bunun için bir elektrikli işlemciden bir harca ya da bir kahve değirmenine
kadar kullanılabilir.
Sıvılar içinde chia tohumu
daha doygun olmanın yararı ile şişer. Diyetlerde su, meyve suları, soğuk infüzyon
vb. İle alınabilir. ama 15 dakika önce hazırlanmalı, böylece büyütülecek zaman
kazandırır.
Chia tohumlarının
özelliklerinin faydaları
Enerji özellikleri: Yüksek
protein içeriği, vitaminlerin ve kitosların minerallerinin birleşimi,
enerjilerini geliştirebilen ve güçlerini ve dayanıklılıklarını arttırabilen
atletlere bile yarar sağlar.
özellikleri, kan şekerini
düzenleyen: sindirim Chia geciktirme fonksiyonu tip 2 diyabet riskini azaltmak
ve kan şekeri ve insulin oranlarındaki değişimleri önlemek, şeker dönüştürmek
için karbonhidrat ayrışmasını enzimleri.
Zayıflama özellikleri:
Özellikle sıvı olarak alınan tohumların doyurucu etkisi, kilo vermek için diyet
yapan kişiler için faydalı olan saatlerdir.
Bağırsak düzenleyici
özellikleri: lif oranı yüksek, özel olarak çözünür lif Chia daha fazla tohumu
jel kapsayacak hidratlanmış kolon korumak ve, özellikle, kabızlık insanlara
yarar bağırsak geçişini kolaylaştırmak.
Yorumlar
Yorum Gönder