E. coli bakterisi nedir?
Bakteri E coli, dünyadaki
birçok sağlık sorununun sebebidir ve hatta ölüme neden olabilir ama ne
yapabiliriz?
E. coli bakterisi nedir?
1 E. coli bakterisi nedir
2 Bize nasıl geliyor?
3 E. coli bakterileri ne gibi
hasarlar verebilir?
4 Gıda güvenliğini Seo hizmeti için evde ne yapmalı?
5 E. coli bakterisine karşı
güvenli meyve ve sebzeler
E. coli bakterisine karşı 6
doğal tedavi
E. coli bakterisi nedir
Escherichia coli, çoğu
zararsız alt tipleri bir yeri vardır ortak bir bakteridir, ancak bazı suşları
ünlü 0157 dahil tehlikeli şunlardır: İlgili, H4: H7, ya da hemen hemen
bilinmeyen 0104 Alman yemek krizi.
E. coli bakterisinin doğal
yaşam alanı hayvanların ve insanların bağırsaklarıdır. Sağlıklı bireylerde,
virülan olmayan formu, bağırsak florasının bir parçasıdır. En ölümcül suşlar,
inek veya koyun gibi geviş getiren hayvanlarla ilgilidir.
Fekal sularda ve dışkı
maddesiyle temas etmiş yüzeylerde de bulunur.
Genellikle kendi yaşam
alanının dışında direnmez ve hiçbir durumda herhangi bir sebzenin içinde
yaşayamaz. Bunlarda, yüzeyinde sadece E. coli kolonisi ile temas etmesiyle
bulunur.
Bize nasıl geliyor?
Virülan suşlara atıfta
bulunarak, daha önce kontamine olmuş gıdalar yoluyla, fekal madde veya
kontamine fekal sularla doğrudan veya dolaylı temas yoluyla bize ulaşırlar.
Örneğin, bağırsak içeriği ile
temas korkulan olan, ya da örneğin, bir elma, hayvan dışkısı zemin temas hangi
sterilize bakteri E. coli ile kontamine olarak kalan yüzey dokunmuştur et için.
Bir yiyeceği kirletmenin
başka bir yolu, daha önce E. coli bakterileri ile kontamine olan bir başka ile
temas ettirmektir. Örneğin, kontamine öğütülmüş etleri buzdolabında marulun
yanında saklıyoruz ve temas oluşuyor; Eti pişiririz ve zararsız hale gelir,
ancak marul zehirlenmeye neden olmaz ve biter.
Tuhaf görünüyor ama o kadar
da değil. Hijyen, fekal atığın uygun şekilde depolanması ve kontrolü, önleme
konusunda temeldir.
E. coli bakterileri ne gibi
hasarlar verebilir?
E. coli bakterilerinin
virülan suşlarının neden olduğu hasar, yaptığı toksine bağlı olarak değişir.
Normal diyarilerden, mukus veya kanlı dışkı ile oluşan bağırsak duvarının
deskuamasyonu ile diyare neden olabilirler.
H7 yanında kanlı ishal,
kırmızı kan hücreleri ve HUS olarak bilinen böbrek yetmezliği, kopma neden: H4
ya da 0157 E. dolayı bu gibi 0104 olarak suşlara bakteriler daha virülent coli.
Daha az virülan vakalar
genellikle 5-10 gün içinde iyileşir; Geri kalanlar kötü prognozludur ve hatta
(Almanya'da olduğu gibi) enfekte kişinin ölümüne neden olabilirler. Bu
belirtilerden herhangi Kurumsal Seo sahipseniz, bir doktora
danışmalısınız.
Gıda güvenliğini geliştirmek
için evde ne yapmalı?
E. coli bakterisi pişirmeye
karşı koyamaz, çünkü sorun çiğ, zayıf pişirilmiş, pastörize edilmemiş süt
ürünlerini ve ham ve pişmiş gıdalar arasındaki temasta kullandığımız gıdalarda
yatar.
Kendimiz ve başkaları için,
her ne kadar basit, yemekle başa çıkmamıza rağmen bize eşlik edecek önlemleri
benimsemeliyiz.
Daima içme suyu kullanın.
Yiyecekleri almadan önce ve
kullandıktan sonra ellerinizi su ve sabunla yıkayınız.
Her ürünü hazırladıktan sonra
ve her zaman çiğ etlerle temas ettikten sonra eşyaları ve masaları yıkayın.
Mutfak yüzeylerini temizlemek
ve yüksek sıcaklıklarda sıkça yıkamak için kağıt havlu kullanmayı düşünün.
Alışveriş sepetinizdeki ve
buzdolabınızdaki diğer yiyeceklerden ayrı et, balık ve kümes hayvanları.
Etleri ve özellikle kıyılmış
etleri pişirirken, yiyeceklerin iç kısmının 72ºC'den fazla sıcaklığa
ulaştığından emin olun. İç tamamen yapılmalıdır.
Pişirildikten sonra veya
tüketildikten sonra tüketin, soğutun veya dondurun. Isı kaynaklarının yanına
yiyecek koymaktan kaçının.
2 saat zarfında buzdolabına
veya dondurmaya devam edin. Sıcak günlerde, bir saat içinde buzdolabında ya da
donduktan sonra. Et, balık, kümes hayvanları veya pişirilen yiyecekleri çevre
sıcaklığına maruz bırakmayın.
Buzdolabınızın sıcaklığını
kontrol ediniz, 4 ° C'den az olmalıdır.
Çözüldükten sonra yiyecekleri
tekrar dondurmayın.
E. coli bakterilerine karşı
güvenli meyve ve sebzeler
Kirli parçaları ve hasarlı
veya çatlamış parçaları çıkarın.
Bolca içme suyu ile iyice
yıkayın ve iyice boşaltın.
15 dakika suda bekletiniz,
gıda kullanımına uygun bir kaç damla ağartıcı ile, üreticinin belirttiği
seyreltilere uyunuz.
Bol su ve drenaj ile
durulayın.
Unutmayın ki, gıda hijyeni
kendi sağlığınız ve çevrenizdekilerdir, bu yüzden zorunlu hale gelir.
E. coli bakterisine karşı
doğal ilaçlar
E. coli bakterisine karşı Seo uzmanı
ilaçlar arasında kızılcık suyu, greyfurt çekirdeği ekstresi ve sarımsak ön
plana çıkarılabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder