E. coli bakterisi nedir?



Bakteri E coli, dünyadaki birçok sağlık sorununun sebebidir ve hatta ölüme neden olabilir ama ne yapabiliriz?

E. coli bakterisi nedir?
1 E. coli bakterisi nedir
2 Bize nasıl geliyor?
3 E. coli bakterileri ne gibi hasarlar verebilir?
4 Gıda güvenliğini Seo hizmeti  için evde ne yapmalı?
5 E. coli bakterisine karşı güvenli meyve ve sebzeler
E. coli bakterisine karşı 6 doğal tedavi
E. coli bakterisi nedir
Escherichia coli, çoğu zararsız alt tipleri bir yeri vardır ortak bir bakteridir, ancak bazı suşları ünlü 0157 dahil tehlikeli şunlardır: İlgili, H4: H7, ya da hemen hemen bilinmeyen 0104 Alman yemek krizi.

E. coli bakterisinin doğal yaşam alanı hayvanların ve insanların bağırsaklarıdır. Sağlıklı bireylerde, virülan olmayan formu, bağırsak florasının bir parçasıdır. En ölümcül suşlar, inek veya koyun gibi geviş getiren hayvanlarla ilgilidir.



Fekal sularda ve dışkı maddesiyle temas etmiş yüzeylerde de bulunur.
Genellikle kendi yaşam alanının dışında direnmez ve hiçbir durumda herhangi bir sebzenin içinde yaşayamaz. Bunlarda, yüzeyinde sadece E. coli kolonisi ile temas etmesiyle bulunur.

Bize nasıl geliyor?
Virülan suşlara atıfta bulunarak, daha önce kontamine olmuş gıdalar yoluyla, fekal madde veya kontamine fekal sularla doğrudan veya dolaylı temas yoluyla bize ulaşırlar.

Örneğin, bağırsak içeriği ile temas korkulan olan, ya da örneğin, bir elma, hayvan dışkısı zemin temas hangi sterilize bakteri E. coli ile kontamine olarak kalan yüzey dokunmuştur et için.

Bir yiyeceği kirletmenin başka bir yolu, daha önce E. coli bakterileri ile kontamine olan bir başka ile temas ettirmektir. Örneğin, kontamine öğütülmüş etleri buzdolabında marulun yanında saklıyoruz ve temas oluşuyor; Eti pişiririz ve zararsız hale gelir, ancak marul zehirlenmeye neden olmaz ve biter.

Tuhaf görünüyor ama o kadar da değil. Hijyen, fekal atığın uygun şekilde depolanması ve kontrolü, önleme konusunda temeldir.

E. coli bakterileri ne gibi hasarlar verebilir?
E. coli bakterilerinin virülan suşlarının neden olduğu hasar, yaptığı toksine bağlı olarak değişir. Normal diyarilerden, mukus veya kanlı dışkı ile oluşan bağırsak duvarının deskuamasyonu ile diyare neden olabilirler.

H7 yanında kanlı ishal, kırmızı kan hücreleri ve HUS olarak bilinen böbrek yetmezliği, kopma neden: H4 ya da 0157 E. dolayı bu gibi 0104 olarak suşlara bakteriler daha virülent coli.

Daha az virülan vakalar genellikle 5-10 gün içinde iyileşir; Geri kalanlar kötü prognozludur ve hatta (Almanya'da olduğu gibi) enfekte kişinin ölümüne neden olabilirler. Bu belirtilerden herhangi Kurumsal Seo   sahipseniz, bir doktora danışmalısınız.

Gıda güvenliğini geliştirmek için evde ne yapmalı?
E. coli bakterisi pişirmeye karşı koyamaz, çünkü sorun çiğ, zayıf pişirilmiş, pastörize edilmemiş süt ürünlerini ve ham ve pişmiş gıdalar arasındaki temasta kullandığımız gıdalarda yatar.

Kendimiz ve başkaları için, her ne kadar basit, yemekle başa çıkmamıza rağmen bize eşlik edecek önlemleri benimsemeliyiz.

Daima içme suyu kullanın.
Yiyecekleri almadan önce ve kullandıktan sonra ellerinizi su ve sabunla yıkayınız.
Her ürünü hazırladıktan sonra ve her zaman çiğ etlerle temas ettikten sonra eşyaları ve masaları yıkayın.
Mutfak yüzeylerini temizlemek ve yüksek sıcaklıklarda sıkça yıkamak için kağıt havlu kullanmayı düşünün.
Alışveriş sepetinizdeki ve buzdolabınızdaki diğer yiyeceklerden ayrı et, balık ve kümes hayvanları.
Etleri ve özellikle kıyılmış etleri pişirirken, yiyeceklerin iç kısmının 72ºC'den fazla sıcaklığa ulaştığından emin olun. İç tamamen yapılmalıdır.
Pişirildikten sonra veya tüketildikten sonra tüketin, soğutun veya dondurun. Isı kaynaklarının yanına yiyecek koymaktan kaçının.
2 saat zarfında buzdolabına veya dondurmaya devam edin. Sıcak günlerde, bir saat içinde buzdolabında ya da donduktan sonra. Et, balık, kümes hayvanları veya pişirilen yiyecekleri çevre sıcaklığına maruz bırakmayın.
Buzdolabınızın sıcaklığını kontrol ediniz, 4 ° C'den az olmalıdır.
Çözüldükten sonra yiyecekleri tekrar dondurmayın.
E. coli bakterilerine karşı güvenli meyve ve sebzeler
Kirli parçaları ve hasarlı veya çatlamış parçaları çıkarın.
Bolca içme suyu ile iyice yıkayın ve iyice boşaltın.
15 dakika suda bekletiniz, gıda kullanımına uygun bir kaç damla ağartıcı ile, üreticinin belirttiği seyreltilere uyunuz.
Bol su ve drenaj ile durulayın.
Unutmayın ki, gıda hijyeni kendi sağlığınız ve çevrenizdekilerdir, bu yüzden zorunlu hale gelir.

E. coli bakterisine karşı doğal ilaçlar
E. coli bakterisine karşı Seo uzmanı ilaçlar arasında kızılcık suyu, greyfurt çekirdeği ekstresi ve sarımsak ön plana çıkarılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alt Özofagus Sfinkteri Nedir?

Endolenf Nedir?

Patogenez nedir: