Kestane, anında enerji
Kestane, sonbahar ile
birlikte gelir ve birçok partide kahramanlar olsalar da, sahip oldukları büyük
miktardaki besinsel özellikleri bilmezler.
Kestane ( Castanea sativa ),
yaygın kestane Seo hizmeti . Bu ağaçlar kestane ağaçları
denilen ormanları oluşturur ve yüksekliği 35 metreye kadar ulaşabilir.
Özellikle ılıman bölgelerde
yetiştirilen Avrupa ve Küçük Asya'dan bir ağaçtır. Yunanistan'dan İspanya ve
Fransa'ya vardılar.
Sweet Chestnut'u (Castanea
Sativa) Castaño de Indias (Aesculus hippocastanum) 'dan ayırmalıyız.
Kestane özellikleri
Lif açısından çok
zengindirler, böylece bağırsak geçiş işlevine yardımcı olur ve kolon kanserini
önlerler.
İyi bir enerjik asimilasyona
sahiptirler: Nişasta bakımından zengindirler, kestane iyi bir güçlü enerjidir.
İçerdiği karbonhidrat türü pişirildikten sonra yüksek oranda sindirilebilir ve
enerjiyi yavaş yavaş salma avantajına sahiptir. Bu nedenle, bir kan şekeri
pikinden kaçınılır ve glisemik indeks ılımlı kalır. Kestanelerin B vitaminleri,
özellikle de B1 vitamini, vücudun karbonhidratlarının mükemmel bir
asimilasyonunu sağlar.
Nişastanın kıvamı ve lif
bolluğu sayesinde, kestane iştahı tatmin eder, bu nedenle doyması gereken büyük
miktarlarda yemeye gerek yoktur. Kestane, aşçılık, haşlama veya haşlama gibi
geleneksel yöntemlerin hazırlanması: yağ veya yağ ilavesi gerektirmez, bu
nedenle çok az kaloriye sahiptirler.
Kemopreventif özellikleri
gösteren çalışmalar vardır. Kemoprerasyon, kanserli süreci önleme, durdurma
veya tersine çevirme olasılığını temsil eder. Bu bağlamda, özü olduğu
bulunmuştur Castanea sativa Mili. (CSM), özellikle pro-apoptotik etki için
kestane kabuğundan ekstresi ile, önlenmesi ve / kronik dejeneratif
hastalıkların nötrleştirme olumlu etkileri olduğu gösterilmiştir.
Yüksek mineral içeriğine
sahiptirler: Kestanenin mineral zenginlikleri sporda özellikle ilginçtir.
Fiziksel aktivite durumunda organizmada artma ihtiyacımız olan yüksek Potasyum
ve Demir konsantrasyonları vardır ve Potasyum hipertansiyon problemlerinin
önlenmesi için önemlidir. Kestane, özellikle bir stres veya yorgunluk
döneminden sonra dikkat edilmesi gereken ilginç bir Magnezyum kaynağıdır.
Ayrıca büyük miktarda manganez ve bakır içerir.
Kabuk ve ahşap tanen ve
fenollerin önemli bir kaynağıdır ve çalışmalar bu özü öneriyoruz, böylece
ahşap, güçlü bir anti-tümör, anti oksidan antimikrobik ve anti-sıtma etkisi
ile, fenolik daha yüksek bir konsantrasyonu meyve bileşikleri içerir diyet
takviyesi olarak da nedeni E vitamini kestane büyük miktarda yüksek antioksidan
aktiviteye sahip kardiyovasküler koruma fonksiyonlarının, yararlı etkileri
birleştirdiği için.
Ağaç Avrupa kestane
uyuşturucu direncini arttırmadan Stafilokok aureus cildi silahsızlandırılması
güçle maddeler (Urseno ve Oleano) içerirler bırakır.
Bize hangi geleneği anlatıyor
Gıda olarak önemi ötesinde,
Kestane soğuk algınlığı, ishal, astım ve bronşit gibi rahatsızlıkları tedavi
etmek için geleneksel Batı tıbbında yüzyıllardır kullanılmaktadır.
Enfekte kestane yaprakları
boğmaca tedavisi için kullanılmıştır ve Orta Çağda kalp hastalıkları, sırt
ağrısı ve romatizmayı tedavi etmek için kullanılmıştır. Kabuk, yüksek tanen
içeriği nedeniyle, kanamayı Kurumsal Seo için büzücü özellikleri için
kullanılmıştır.
Kestaneler ayrıca sarı
saçları boyamak için şampuanda kullanılır.
Eskiden kestane çiçekleri,
tütün aromatize etmek için kullanıldı.
Geleneksel Çin Tıbbında tatlı
ve sıcak özelliklere sahip olan Materia Medica Li Zi , Kestane vardır. Mide
besler, dalak güçlendirir, böbrek tonları ve tendonları güçlendirir, kanı
harekete geçirir ve şişmeyi giderir, antihemolitiktir.
Özellikle burun kanaması,
rektal kanama, hematemez, sıraca, ishal, keskin yara, yetersizliğinin, yaralar
ve Bel ve diz zayıflık durumlarında endikedir.
Kestane nasıl tüketilir?
Bazı şehirlerde, kavrulmuş
kestane satan castañeras'ı bulmak sonbaharda tipik bir durumdur, ancak
kestanelerin bunları yapmak için kullanıldığı birçok yemek vardır.
Kestane ile çorba, tavuk ve
hatta tatlılar, kekler veya kremler gibi tatlılardan hazırlanabiliriz.
Ayrıca, iyi bilinen
kahverengi glacé'nin yanı sıra buğday, yüksek güçlü reçel ve pürelere benzer
özelliklere sahip unlar yapmak için de kullanılırlar.
Kavrulmuş, pişirilmiş, çiğ,
kurutulmuş veya şuruplu kestane tüketebileceğimiz açıktır.
Kestane besin değeri (100 g
başına)
Kalori: 196 kcal.
Su: Ağırlığının yaklaşık%
50'si.
Proteinler: 3.4 g.
Yağ: 1.9 g.
Elyaf: 1 g.
Sodyum: 2 mg.
Potasyum: 707 mg.
Kalsiyum: 33 mg.
Fosfor: 87 mg.
Magnezyum: 45 mg.
Demir: 1.4 mg.
E Vitamini: 2.3 mg.
Vitamin B3: 0.9 mg.
Biliyor muydun?
Kestane likörü bile var.
Kurutulmuş kestaneye kestane
pilongası olarak bilinir.
Amerika'nın keşfinden önce ve
Seo uzmanı ve patateslerin Avrupa'ya
gelişinden önce, kestane, buğday ile birlikte, Avrupa nüfusunun diyetinin
temelini oluşturuyordu.
Yorumlar
Yorum Gönder