Kestane, anında enerji



Kestane, sonbahar ile birlikte gelir ve birçok partide kahramanlar olsalar da, sahip oldukları büyük miktardaki besinsel özellikleri bilmezler.
Kestane ( Castanea sativa ), yaygın kestane Seo hizmeti  . Bu ağaçlar kestane ağaçları denilen ormanları oluşturur ve yüksekliği 35 metreye kadar ulaşabilir.

Özellikle ılıman bölgelerde yetiştirilen Avrupa ve Küçük Asya'dan bir ağaçtır. Yunanistan'dan İspanya ve Fransa'ya vardılar.



Sweet Chestnut'u (Castanea Sativa) Castaño de Indias (Aesculus hippocastanum) 'dan ayırmalıyız.

Kestane özellikleri
Lif açısından çok zengindirler, böylece bağırsak geçiş işlevine yardımcı olur ve kolon kanserini önlerler.
İyi bir enerjik asimilasyona sahiptirler: Nişasta bakımından zengindirler, kestane iyi bir güçlü enerjidir. İçerdiği karbonhidrat türü pişirildikten sonra yüksek oranda sindirilebilir ve enerjiyi yavaş yavaş salma avantajına sahiptir. Bu nedenle, bir kan şekeri pikinden kaçınılır ve glisemik indeks ılımlı kalır. Kestanelerin B vitaminleri, özellikle de B1 vitamini, vücudun karbonhidratlarının mükemmel bir asimilasyonunu sağlar.
Nişastanın kıvamı ve lif bolluğu sayesinde, kestane iştahı tatmin eder, bu nedenle doyması gereken büyük miktarlarda yemeye gerek yoktur. Kestane, aşçılık, haşlama veya haşlama gibi geleneksel yöntemlerin hazırlanması: yağ veya yağ ilavesi gerektirmez, bu nedenle çok az kaloriye sahiptirler.
Kemopreventif özellikleri gösteren çalışmalar vardır. Kemoprerasyon, kanserli süreci önleme, durdurma veya tersine çevirme olasılığını temsil eder. Bu bağlamda, özü olduğu bulunmuştur Castanea sativa Mili. (CSM), özellikle pro-apoptotik etki için kestane kabuğundan ekstresi ile, önlenmesi ve / kronik dejeneratif hastalıkların nötrleştirme olumlu etkileri olduğu gösterilmiştir.
Yüksek mineral içeriğine sahiptirler: Kestanenin mineral zenginlikleri sporda özellikle ilginçtir. Fiziksel aktivite durumunda organizmada artma ihtiyacımız olan yüksek Potasyum ve Demir konsantrasyonları vardır ve Potasyum hipertansiyon problemlerinin önlenmesi için önemlidir. Kestane, özellikle bir stres veya yorgunluk döneminden sonra dikkat edilmesi gereken ilginç bir Magnezyum kaynağıdır. Ayrıca büyük miktarda manganez ve bakır içerir.
Kabuk ve ahşap tanen ve fenollerin önemli bir kaynağıdır ve çalışmalar bu özü öneriyoruz, böylece ahşap, güçlü bir anti-tümör, anti oksidan antimikrobik ve anti-sıtma etkisi ile, fenolik daha yüksek bir konsantrasyonu meyve bileşikleri içerir diyet takviyesi olarak da nedeni E vitamini kestane büyük miktarda yüksek antioksidan aktiviteye sahip kardiyovasküler koruma fonksiyonlarının, yararlı etkileri birleştirdiği için.
Ağaç Avrupa kestane uyuşturucu direncini arttırmadan Stafilokok aureus cildi silahsızlandırılması güçle maddeler (Urseno ve Oleano) içerirler bırakır.
Bize hangi geleneği anlatıyor
Gıda olarak önemi ötesinde, Kestane soğuk algınlığı, ishal, astım ve bronşit gibi rahatsızlıkları tedavi etmek için geleneksel Batı tıbbında yüzyıllardır kullanılmaktadır.

Enfekte kestane yaprakları boğmaca tedavisi için kullanılmıştır ve Orta Çağda kalp hastalıkları, sırt ağrısı ve romatizmayı tedavi etmek için kullanılmıştır. Kabuk, yüksek tanen içeriği nedeniyle, kanamayı Kurumsal Seo   için büzücü özellikleri için kullanılmıştır.

Kestaneler ayrıca sarı saçları boyamak için şampuanda kullanılır.

Eskiden kestane çiçekleri, tütün aromatize etmek için kullanıldı.

Geleneksel Çin Tıbbında tatlı ve sıcak özelliklere sahip olan Materia Medica Li Zi , Kestane vardır. Mide besler, dalak güçlendirir, böbrek tonları ve tendonları güçlendirir, kanı harekete geçirir ve şişmeyi giderir, antihemolitiktir.

Özellikle burun kanaması, rektal kanama, hematemez, sıraca, ishal, keskin yara, yetersizliğinin, yaralar ve Bel ve diz zayıflık durumlarında endikedir.

Kestane nasıl tüketilir?
Bazı şehirlerde, kavrulmuş kestane satan castañeras'ı bulmak sonbaharda tipik bir durumdur, ancak kestanelerin bunları yapmak için kullanıldığı birçok yemek vardır.

Kestane ile çorba, tavuk ve hatta tatlılar, kekler veya kremler gibi tatlılardan hazırlanabiliriz.

Ayrıca, iyi bilinen kahverengi glacé'nin yanı sıra buğday, yüksek güçlü reçel ve pürelere benzer özelliklere sahip unlar yapmak için de kullanılırlar.

Kavrulmuş, pişirilmiş, çiğ, kurutulmuş veya şuruplu kestane tüketebileceğimiz açıktır.

Kestane besin değeri (100 g başına)
Kalori: 196 kcal.
Su: Ağırlığının yaklaşık% 50'si.
Proteinler: 3.4 g.
Yağ: 1.9 g.
Elyaf: 1 g.
Sodyum: 2 mg.
Potasyum: 707 mg.
Kalsiyum: 33 mg.
Fosfor: 87 mg.
Magnezyum: 45 mg.
Demir: 1.4 mg.
E Vitamini: 2.3 mg.
Vitamin B3: 0.9 mg.
Biliyor muydun?
Kestane likörü bile var.

Kurutulmuş kestaneye kestane pilongası olarak bilinir.

Amerika'nın keşfinden önce ve Seo uzmanı  ve patateslerin Avrupa'ya gelişinden önce, kestane, buğday ile birlikte, Avrupa nüfusunun diyetinin temelini oluşturuyordu.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alt Özofagus Sfinkteri Nedir?

Endolenf Nedir?

Patogenez nedir: